Stress og overgangsalder

imagesHvis der har været psykiske udfordringer, stress, traumer etc, som ikke er løst, eller bearbejdet, så larmer også det endnu mere i disse år. Det er som om at vi lige skal rense ud og gøre rent, før vi går ind i vores visdomsår - årene efter overgangsalderen. 

Hjælp og støtte kan være af meget stor værdi i form af samtaleterapi, yogaterapi og lignende. I overgangsalderen bliver du nemlig mere sårbar, får ofte mere frygt (kontakt til dit mørke) blandt andet på grund af den ”truende” alderdom, syge forældre, tomhed efter børns udflytning, depression, hormoner i ubalance mv. 

Krop, sind og sjæl er i forandring. Mange kvinder kæmper imod denne forandring og bliver hårde, og mange bliver stressede. Kvinder lader sig skræmme over at miste kontrollen over dem selv, deres krop, deres følelser m.v. og lukker af. Der lukkes af med medikamenter og hormoner og antidepressiv medicin og nogle gange er det nødvendigt. Og andre gange findes der også andre muligheder. Det er centralt, at kvinder lærer den grundlæggende selvpleje og selv kærlighed.

Binyrerne er meget vigtige i overgangsfasen og producerer androgene hormoner og kan virke som en svag østrogen. Men når systemet er stresset, kan de ikke tage over fra ovarierne, og der kommer flere symptomer end ellers nødvendigt. I Balancekompagniet får du støtte til at komme i balance og få dit fysiske samt psykiske niveau på plads hvor ved din sjæl får mulighed for at skinne. Og du bliver klar til at glide ind i dine visdomsår. 

Samtaleterapi koster 800 kr. for en time og 1100 kr. for 1,5 time. Terapien kombineres ofte med yoga og afspænding for nervesystemet, mindfulness og er meget kropsorienteret og sigtet er at støtte dig selv i at hjælpe dig selv. Kontakt mig på 26 66 24 20 eller på This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Læs mere om hormon yoga workshops her

 

Jeg var så træt, opgivende og stresset og kunne slet ikke forstå hvorfor. Da jeg kom til Pernille og forstod det var naturligt at jeg var mere træt og at det var vigtigt at jeg passer ekstra godt på mig selv, så var det som om hele mit indre faldt på plads. Nu giver jeg mig tid til mig. Og ved at jeg får det hele igen, når denne overgangsfase er slut, kvinder 51 år.

 

 

Kontakt Information

Balancekompagniet ved Pernille Fournais

Gl. Hovedgade 6C

2970 Hørsholm

+ 45 26 66 24 20

Konto nummer: Reg.nr. 4820 Konto nr.: 0010245753 

"Så længe du gør dit bedste, kommer fiasko ikke på tale", Gandhi