Selvudvikling

Selvudvikling via nærvær

"Erfaringerne viser at en regelmæssig indre praksis med fokus på indre øvelser, empati og meditation øger muligheden for personlig afbalancering, selvudvikling og selverkendelse", Jens Erik Risom

Gadekæret, skovsøen og bjergsøen.

gadekaretI gadekæret er der masser af affald, skidt og møg i vandet, og vi roder ofte rundt nede i gadekæret. Der er også masser af støj omkring os. Biler. Mennesker. At være bevidst opmærksom - at være vidne - handler om at træde op på bredden af gadekæret og lægge mærke til, hvad der foregår.

Første trin er den mentale hygiejne ved gadekæret. Her trænes vidnefunktionen, og vi begynder at lægge mærke til alt det, som foregår i gadekæret. Vi lægger mærke til, hvordan vi gang på gang havner i gadekæret, og øver os i at komme op på bredden af gadekæret. Dernæst kan vi begynde at lægge mærke til hvad der ellers foregår i os.

Det næste skridt er skovsøen, som illustrerer et skift. Selvudforskning og selvindsigt, og hvor vi ofte igen og igen må igennem den mørke skov af følelser og emotioner, før vi finder stien ud til skovsøen. Sidste skridt, som kræver en "god rygsæk og god ballast" er at klatre op mod bjergsøen, hvor der er stille, klart og illustrerer selvbefrielse og opvågning.

Med bevidst opmærksomhed er forandring mulig. Vi falder helt automatisk igen og igen ned i gamle mønstre, der ikke har relevans mere. Vores almindelige sind er vandrende og en overlevelsesmekanisme. Uafbrudt tjekker, om der er fare på færde. Det er højenergi, og der ligger et neuralt netværk, der kører i det gamle spor. Når du bliver opmærksom, begynder du at træde en ny sti. Laver et nyt spor. Du skærper din opmærksomhed. Evnen til at være nærværende i nuet er vejen tilbage til en selv. Hvem er jeg, og hvad laver jeg?

 

Kontakt

Telefon: 26 66 24 20

Mail:  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Gl. Hovedgade 6C

2970 Hørsholm
Du finder mig her

 

 

Yoga - mandagsflow

yoga afspænding

 

Et åndehul til dig i yogaens verden. Dynamiske vinyasa flows, restorativ yoga, afstressende afspænding og meditation. Giv dine mandage eftermiddage plads til en skøn og livgivende yogapraksis. Altid med et fokus på vores jordforbindelse - at være nærværende i nuet - mindfull - med begge ben på jorden og med kontakt til hjertet. Bevægelse, styrke og fleksibilitet er naturlig del af praksis. Hver gang er forskellig, og du introduceres til yogaens verden blandt andet via chakraer.

Underviser er yogalærer Pernille Fournais, som også er psykoterapeut MPF, meditationsformidler og mindfulnessinstruktør, ISP terapeut m.v. Undervisningen foregår i skønne og fredfuldte omgivelser i Hørsholm med kun 8 elever på holdet. Så der er plads og tid til dig.

Du er velkommen som nybegynder og som øvet. Praksis har altid et fokus på at være kærligt nærværende overfor dig selv i din praksis. Forløb strækker sig over 8 gange. Prisen er 1050 kr. for hele forløbet. Starter mandag den 23. oktober og fortsætter til og med mandag den 4. december. Starter den 23. oktober kl. 15.15 til kl. 16.45. Vil du med, så 

...meld dig til her eller ring på 26 66 24 20

Yoga vinyasa flows

yoga afspænding

 

Et åndehul til dig i yogaens verden. Dynamiske vinyasa flows, restorativ yoga, yoga nidra, meditation. Giv dine mandage eftermiddage plads til en skøn og livgivende yogapraksis. Altid med et fokus på vores jordforbindelse - at være nærværende i nuet - mindfull - med begge ben på jorden og med kontakt til hjertet. Bevægelse, styrke og fleksibilitet er naturlig del af praksis. Hver gang er forskellig og du introduceres til yogaens verden blandt andet via chakraer.

Underviser er yogalærer Pernille Fournais, som også er psykoterapeut MPF, meditationsformidler og mindfulnessinstruktør, ISP terapeut m.v. Undervisningen foregår i skønne og fredfuldte omgivelser i Hørsholm med kun 8 elever på holdet. Så der er plads og tid til hver enkelte elev.

Du er velkommen som nybegynder og som øvet. Praksis har altid et fokus på at at være kærligt nærværende overfor os selv i vores praksis. Forløb af 8 gange. Prisen er 1050 kr. for hele forløbet. Starter mandag den 23. oktober og fortsætter til og med mandag den 4. december.

Yoga og meditations-retreat

pernille meditation

Yoga og meditationsretreat for kvinder + 40 År


Brug tre dage på fordybelse i dig selv og få en større forståelse og indsigt i dig selv og ikke mindst i overgangsårene som kvinde. Retreatet foregår i dagstimerne i Hørsholm, så der er mulighed for at overnatte hjemme eller finde andet logi tæt på Balancekompagniet.

Vi starter fredag eftermiddag kl. 16.00 til kl. 19.00. Vi starter med blid groundende yoga, dybdeafspænding til at slippe hverdagens stress og jag og afsluttende med meditation. Lørdag morgen starter vi kl. 10.00 så der er tid og ro til at nyde morgenen og få spist morgenmad. Vi har specielt fokus på flydende yoga flow og det feminine chakra Svastistana. Der er frokostpause mellem kl. 12.30 - 14.00 hvorefter vi mødes og fortsætter til 17.00. Dagen vil veksle mellem yoga, gående meditation i naturen, siddende meditation og reflektion og udvekling i gruppen. Søndag morgen mødes vi kl. 7.00 og starter med yoga praksis og meditation hvorefter vi fælles spiser brunch sammen og afslutter retreatet kl. 12.00. 

Mere information snarest 

 

 

 

Kontakt Information

Balancekompagniet ved Pernille Fournais
Gl. Hovedgade 6C
2970 Hørsholm
+ 45 26 66 24 20
fournaisabalancekompagniet.dk
Konto nummer: Reg.nr. 4820 Konto nr.: 0010245753. Mobile pay 86 135

"This moment is as it is.

Patient. Present.

It´s okay. This too shall pass".