Shanti gruppe - for kvinder + 45 år

lotus2Selvudvikling og fordybelse for kvinder

Føler du dig alene som kvinder - med tanker og bekymringer omkring overgangsalder? Kunne du tænke dig et andet mindset omkring overgangsalderen i stedet for det den ungdomshyldende kultur i den vestlige verden ligger op til? Oplever du måske, at du er mere bekymret, frygtsom, mange humørsvingninger, svært ved at klare det samme som før, ”empty nest” syndromet, fysiske symptomer såsom stive led, hedeture, tørhed i kroppen og slimhinder, fælder hår. Alt sammen helt naturlige symptomer på overgangsfasen. På dette forløb får du hjælp og støtte i denne overgangsfase. Og måske er du bare nysgerrig på overgangen og gerne vil vide meget mere om vejen ind i visdomsalderen.

Dette forløb er et åndehul for dig kvinde + 40 år. Et selvudviklings forløb. Du bruger tid på dig. Til at nære dig selv og tanke dig selv op. Et rum, hvor der er tid til, at du kan nå at finde hjem til dig selv og den iboende fred i din krop, i dit sind og din sjæl. Du får et forum med andre kvinder i samme livsfase.

Det er et forløb for dig, der er nysgerrig på, hvad der hvad er det for en visdom, der findes i vores kvindekrop og i vores kvindesind og sjæl. Hvad er det for hormonelle ændringer  – og hvordan påvirker de os? Og hvad kan du selv gøre for dig og dine hormoner i denne fase.

Hver gang starter med yoga. En praksis vekslende mellem hormon yoga terapi – eller vinyasa flow med restorative øvelser med kærlig nærværstræning og specielt gode øvelser for kvinder + 40 år. Dagene vil veksle mellem yoga, meditation, oplæg om overgangsalderen, øvelser og fælles refleksion. I bliver omkring 8 kvinder, og underviseren har stor erfaring i at skabe et trygt rum at være i. Balancekompagniet ligger i naturskønne i Hørsholm. Der er nem parkering og skov, sø og kirke - bare et stenkast lokalerne.

Du vil blandt lære:

Videreudvikle og fordybe din praksis i hormon yoga terapi

Om visdomsalderen om du er på vej ind i.  Om den feminine visdom.

At passe på dig selv i overgangsfasen. Praktisere kærlig egenomsorg.

Om stressforebyggelse og håndtering.

Om dit nervesystem og dermed mulighed for selvindsigt og mulighed for at støtte dig selv bedre.

Du vil lære at meditere og energiøvelser tilpasset specielt kvinder i overgangsfasen

Om dit hormon system og hvordan du kan støtte dine hormoner i overgangsfasen.

Du vil lære om din cyklus (som også er vigtig efter blødningens ophør) – og hvordan der er en utrolig viden og terapeutisk praksis i vores cyklus.

Du vil lære værktøjer til at støtte dig selv i at holde af dig selv – selvom du ældes

Du vil lære om den feminine visdom, som du får bare mere og mere af, jo ældre du bliver.

 

Hvem er forløbet til:

Kvinder fra + 40 år, der ønsker at udvikle dig og få et nyt mindset omkring overgangsalderen og få masser af konkrete værktøjer til at støtte dig i at få mest muligt ud af overgangen.

Måske arbejder du også professionelt med kvinder enten som coach eller psykoterapeut og ønsker at få nogle andre vinkler og værktøjer og ikke mindst viden til arbejdet med kvinder.

 

Tidspunkter:

Fredag den 29. oktober fra 17.00 - 20.00 og lørdag den 30. oktober 2016 fra kl. 9.00 - 16.00

Torsdag den 10. november 2016 fra 17.00 - 20.00

Fredag den 25. november fra 17.00 - 20.00 og lørdag den 26. november 2016  fra 9.00 - 16.00 

Afslutning torsdag den 12. januar 2017 fra 17.00 - 20.00

 

Pris:

5.500 kr. for hele forløbet - Early bird før 15. juli - 4.900 kr. 

Prisen inkluderer:

Materialer, te, snacks, frugt, let frokost om lørdagen, adgang til fælles forum, guidede indspilninger af meditationer, visualiseringer og skræddersyede yogaøvelser specielt målrettet dig. 

 Forudsætninger:

Du har været på workshop eller fået undervisning i hormon yoga terapi af mig eller anden underviser - hvis ikke, så er der mulighed for at komme med på workshops i juni/august med rabat eller få individuel undervisning. Læs mere her 

Underviseren er grundlægger af Balancekompagniet. Pernille Fournais.  Pernille er examineret yogalærer og har viderebygget med efteruddannelse ved Laila Tórsheim i feminin yoga som certificeret Shakti yogalærer ved Laila Thorsheim, Hormon yoga lærer ved Dinah Rodrigues, Psykoterapeut MPF og cand.merc. Hun er specialiseret i kvinders overgangsfase. I forbindelse med efteruddannelse på Vækstcenteret i meditation specialiserer Pernille yderligere i meditation og mindfulness til kvinder. Pernille arbejder både med virksomheder og private. Læs mere på www.balancekompagniet.dk

 

 

Stress og overgangsalder

imagesHvis der har været psykiske udfordringer, stress, traumer etc, som ikke er løst, eller bearbejdet, så larmer også det endnu mere i disse år. Det er som om at vi lige skal rense ud og gøre rent, før vi går ind i vores visdomsår - årene efter overgangsalderen. 

Hjælp og støtte kan være af meget stor værdi i form af samtaleterapi, yogaterapi og lignende. I overgangsalderen bliver du nemlig mere sårbar, får ofte mere frygt (kontakt til dit mørke) blandt andet på grund af den ”truende” alderdom, syge forældre, tomhed efter børns udflytning, depression, hormoner i ubalance mv. 

Krop, sind og sjæl er i forandring. Mange kvinder kæmper imod denne forandring og bliver hårde, og mange bliver stressede. Kvinder lader sig skræmme over at miste kontrollen over dem selv, deres krop, deres følelser m.v. og lukker af. Der lukkes af med medikamenter og hormoner og antidepressiv medicin og nogle gange er det nødvendigt. Og andre gange findes der også andre muligheder. Det er centralt, at kvinder lærer den grundlæggende selvpleje og selv kærlighed.

Binyrerne er meget vigtige i overgangsfasen og producerer androgene hormoner og kan virke som en svag østrogen. Men når systemet er stresset, kan de ikke tage over fra ovarierne, og der kommer flere symptomer end ellers nødvendigt. I Balancekompagniet får du støtte til at komme i balance og få dit fysiske samt psykiske niveau på plads hvor ved din sjæl får mulighed for at skinne. Og du bliver klar til at glide ind i dine visdomsår. 

Samtaleterapi koster 800 kr. for en time og 1100 kr. for 1,5 time. Terapien kombineres ofte med yoga og afspænding for nervesystemet, mindfulness og er meget kropsorienteret og sigtet er at støtte dig selv i at hjælpe dig selv. Kontakt mig på 26 66 24 20 eller på This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Læs mere om hormon yoga workshops her

 

Jeg var så træt, opgivende og stresset og kunne slet ikke forstå hvorfor. Da jeg kom til Pernille og forstod det var naturligt at jeg var mere træt og at det var vigtigt at jeg passer ekstra godt på mig selv, så var det som om hele mit indre faldt på plads. Nu giver jeg mig tid til mig. Og ved at jeg får det hele igen, når denne overgangsfase er slut, kvinder 51 år.

 

 

Hvordan håndterer du skuffelser?

Skærmbillede 2016-02-01 kl. 14.12.19
Skuffelser er en del af livet, men der er stor forskel på, hvordan vi håndterer dem. Mens nogle mennesker lader sig helt slå ud og føler sig som magtesløse ofre, finder andre lær-dom i en skuffelse og udvikler sig som mennesker. Bliv klogere på, hvorfor det er sådan og få tips til, hvordan du selv kan blive bedre til at tackle de skuffelser, du møder.

Bliv inspireret til at takle dine skuffelser på en ny måde - måske. (Hent hele PDF-filen her)

Hormon yoga workshop

CSA180915-12997komprimertNæste workshop den 2.- 3. juni 2018

Læs artiklen bragt i SØNDAG, journalist Annette Aggerbec 

Læs artikel fra Lørdagsliv, Politiken, journalist Mette Guldagger

Se indslag på DR 1 i Sundhedsmagasinet om hormon yoga - starter 7 min inde i indslaget  

Lørdag den 2. juni kl. 14.00 - 18.00 og søndag den 3. juni kl. 9.00 - 13.00 Pris 1.600 kr. 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Torsdag den 7. - fredag den 8. juni kl 9.00 - 13.00. Pris 1.600 kr.

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Torsdag den 9. august - fredag den 10. august. Kl. 9.00 - 13.00 pris 1.600 kr. 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Jeg er stadig lidt høj efter workshoppen. Selvfølgelig pga yogapraksis, men også pga den empowerment, som ligger i at få fat i den feminine energi på en stærk måde - og pga det spirituelle element i det. Og at få normaliseret og få viden om et område, som i disse tider er ret tabubelagt. Helle Hermansen 

 Læs flere udtalelser her

Der kommer løbende flere workshops 

Hvis I er en gruppe på min. 6 deltagere, så er der mulighed for at skræddersy et forløb til jer. 

Sted: Balancekompagniet Gl. Hovedgade 6 C 2970 Hørsholm

Pris & tilmelding: 1.600 kr. for workshops inklusiv frugt, snacks, te, og illustrativ manual lige til at bruge derhjemme. Du får også guidede afspændinger lige til downloading. Frokost kan tilkøbes eller medbringes ved heldagsworkshops.

Vil du med -  send en mail til Pernille på This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  eller ring 26 66 24 20. Skriv tydeligt om du tilmelder dig eller bare tjekker om der er ledige pladser. Du indbetaler beløbet, når din plads er bekræftet. Du kan enten betale via mobile pay på 26 66 24 20 eller på mit konto nummer  Reg.nr. 4820 Konto nr.: 0010245753 Tilmelding er bindende. Betalingen sker senest 2 dage efter tilmelding medmindre anden aftale foreligger. 

Individuel undervisning hormon yoga:

Timeprisen er 800 kr. Du skal beregne tre timer første gang.  Ved grupper kontakt mig for pris.

Vær opmærksom på at hormonyoga ikke anbefales, hvis du f.eks. har eller tidligere har haft hormonelt betinget brystkræft eller andre hormonrelaterede kræftsygdomme, er gravid, har store myomer i livmoderen, svær endometriose eller væsentlige hjerteproblemer eller svære psykiatriske diagnoser. Hvis du er i tvivl, om du kan deltage i workshoppen, så ring til mig på 26 66 24 20 før du melder dig til.  

Om underviseren: Pernille Fournais, eksamineret Hormon yoga therapist af Dinah Rodrigues, vinyasa yogalærer, efteruddannet inden for Shakti yoga (feminin yoga) med specialisering overgangsalderen, psykoterapeut MPF, mindfulness træner og cand.merc.

Selve programmet tager kun 25-30 minutter at udføre, når du har opnået rutinen. Det består af opvarmningsøvelser, specielle Hormon Yoga-øvelser, åndedrætsøvelser (pranayama), meditations- og visualiseringsteknikker. Når du som kvinde praktiserer Hormon Yoga regelmæssigt, kan kroppen helt naturligt ofte selv lindre og nogle gange helt afhjælpe hormonelt betingede symptomer i forbindelse med overgangsalderen såsom hedeture, søvnløshed, humørsvingninger, ledsmerter, migræne, for kraftige eller for svage blødninger og vægtøgning. Effekten indtræder allerede efter ganske få måneders praksis og er ligefrem proportionalt med din egen indsats. Du vil løbende få mulighed for genopfriskning hos Pernille. I undervisningen indgår også visdom fra feminin yoga om kvinders cyklus. Intelligensen bagved og hvordan overgangsalderen er vejen ind til visdomsalderen. Der vil indgå restorative stillinger som er gode til afstressning og specielt velegnet til kvinder på vej ind, under eller efter overgangsalderen. 

Ophavskvinden til dette hormon-yogasystem er brasilianske Dinah Rodrigues, som i en alder af sine 86 år stadig selv eksaminerer og certificerer nye instruktører inden for Hormon Yoga Terapi. Deriblandt mig. Dinah Rodrigues har via et omfattende forskningsarbejde i samarbejde med bl.a. læger, vise mænd i Indien og Tibet og fysioterapeuter udviklet de enkelte yogaøvelser over en periode på mere end 20 år, så de giver den optimale og ønskede effekt. Hun er selv levende reklame søjle for sit system

 

 

 

Mindfulness forløb

HiRes lilleMindfulness og empatiforløb opstart 24. oktober 2017

"Jeg har gået i forløb hos Pernille, og nu har jeg et valg. Jeg kan vælge at slippe mine tanker og kontakte min indre ro, mærke mig selv og mine behov. Tak...

 Kvinde, 51 år

Underviser Pernille Fournais, mindfulness instruktør, meditations- og yogalærer, psykoterapeut MPF og cand.merc. Læs mere om Pernille Fournais her

Mindfulness og dit empatiske nærvær. Forløb for dig der ønsker at blive bedre til at navigere gennem dit liv med større empati og nærvær. Både mod dig selv og andre. Forløbet består af meditation, nærværstræning i hverdagen, mindfull yoga og indre øvelser. Det er inspireret blandt andet af min seneste mindfulness og empati uddannelse (et treårigt intensivt forløb ved Jens Erik Risom, Skolen for anvendt meditation, Vækstcenteret) samt naturligvis min baggrund som yogalærer, psykoterapeut, menneske, kvinde og min egen længerevarende meditationspraksis og arbejde med det empatiske nærvær.

Det er tirsdag fra kl. 19.15 – 21.00. Forløbet er 8 gange, og prisen er 250 kr. pr gang. Forløbet starter den 24. oktober 2017 og fortsætter hver tirsdag indtil jul. 

Lær mindfulness meditation og få mere livsglæde, sindsro og balance og dermed meget mindre STRESS. Vores tanker fjerner os fra nuet. Vi dvæler ved fortiden. Vi bekymrer os om fremtiden. Meditation og nærværstræning er en måde at give dit sind ro og hvile i en travl hverdag. 

Du bliver trænet i meditation og via både stillesiddende meditationer og bevægelige meditationer, får du kontakt til dig selv. I individuel træning tilpasses undervisningen og forløbet til lige præcis dine problemstillinger. 

Ved meditation trækker du nemlig dine sanser tilbage fra verdenen for at kunne høre din egen indre stemme mere tydeligt. Du kommer hjem til dig selv. Du trænes blandt andet til at lade en del af din bevidsthed være et iagttagende, kærligt og observerende vidne til dine tanker, følelser og sansninger og rumme og og acceptere livet som det er - lige nu.

Og måske kender du det med at løbe af sted med hovedet under armen i en travl hverdag. Du kan få oplevelsen af at være midt i en centrifuge, som du ikke kan stoppe. Du glemmer måske at nyde livet her og nu. Du er alt andet end nærværende måske bekymret over fremtiden.

Gennem forløbet træner du mindfulness meditation og til at opbygge din egen meditationspraksis derhjemme. Du introduceres til filosofien og til de grundlæggende meditationsteknikker i mindfulness og andre teknikker inden for nærværstræning. Vi arbejder også med at bringe det bevidste nærvær ind i din hverdag. Eksempelvis når du gør rent, går ture og spiser. Vi arbejder også med mindfulness gennem yogaøvelser og afspændinger.

Sted: Balancekompagniet, Gl. Hovedgade 6C, 2970 Hørsholm

Hyggelige lokaler med gratis parkering

√ ja tak jeg vil gerne med til forløbet i mindfulness og empati. This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Der er også mulighed for en-til-en undervisning. Ved individuel undervisning tilpasses undervisningen til dig og dine udfordringer og ønsker til forløb. For private klienter er prisen er 800 kr. pr. time. For kommuner og virksomheder er prisen pr. time 1.000 kr. ex moms. 

Jeg har ligeledes stor erfaring i workshops og foredrag i virksomheder og organisationer. Kontakt mig og hør nærmere. 

 

Kontakt Information

Balancekompagniet ved Pernille Fournais

Gl. Hovedgade 6C

2970 Hørsholm

+ 45 26 66 24 20

Konto nummer: Reg.nr. 4820 Konto nr.: 0010245753 

"Så længe du gør dit bedste, kommer fiasko ikke på tale", Gandhi