Gruppe for dig i overgang...

32313052 2113560832005650 5661698904031232 oSelvudvikling og fordybelse for kvinder

Føler du dig alene som kvinder - med tanker og bekymringer omkring overgangsalder? Kunne du tænke dig et andet mindset omkring overgangsalderen i stedet for det den ungdomshyldende kultur i den vestlige verden ligger op til? Oplever du måske, at du er mere bekymret, frygtsom, mange humørsvingninger, svært ved at klare det samme som før, ”empty nest” syndromet, fysiske symptomer såsom stive led, hedeture, tørhed i kroppen og slimhinder, fælder hår. Alt sammen helt naturlige symptomer på overgangsfasen. På dette forløb får du hjælp og støtte i denne overgangsfase. Og måske er du bare nysgerrig på overgangen og gerne vil vide meget mere om vejen ind i visdomsalderen.

Dette forløb er et åndehul for dig kvinde + 40 år. Et selvudviklings forløb. Du bruger tid på dig. Til at nære dig selv og tanke dig selv op. Et rum, hvor der er tid til, at du kan nå at finde hjem til dig selv og den iboende fred i din krop, i dit sind og din sjæl. Du får et forum med andre kvinder i samme livsfase.

Det er et forløb for dig, der er nysgerrig på, hvad der hvad er det for en visdom, der findes i vores kvindekrop og i vores kvindesind og sjæl. Hvad er det for hormonelle ændringer  – og hvordan påvirker de os? Og hvad kan du selv gøre for dig og dine hormoner i denne fase.

Hver gang starter med yoga. En praksis vekslende mellem hormon yoga terapi – eller vinyasa flow med restorative øvelser med kærlig nærværstræning og specielt gode øvelser for kvinder + 40 år. Dagene vil veksle mellem yoga, meditation, oplæg om overgangsalderen, øvelser og fælles refleksion. I bliver omkring 8 kvinder, og underviseren har stor erfaring i at skabe et trygt rum at være i. Balancekompagniet ligger i naturskønne i Hørsholm. Der er nem parkering og skov, sø og kirke - bare et stenkast lokalerne.

Du vil blandt lære:

Videreudvikle og fordybe din praksis i hormon yoga terapi

Om visdomsalderen om du er på vej ind i.  Om den feminine visdom.

At passe på dig selv i overgangsfasen. Praktisere kærlig egenomsorg.

Om stressforebyggelse og håndtering.

Om dit nervesystem og dermed mulighed for selvindsigt og mulighed for at støtte dig selv bedre.

Du vil lære at meditere og energiøvelser tilpasset specielt kvinder i overgangsfasen

Om dit hormon system og hvordan du kan støtte dine hormoner i overgangsfasen.

Du vil lære om din cyklus (som også er vigtig efter blødningens ophør) – og hvordan der er en utrolig viden og terapeutisk praksis i vores cyklus.

Du vil lære værktøjer til at støtte dig selv i at holde af dig selv – selvom du ældes

Du vil lære om den feminine visdom, som du får bare mere og mere af, jo ældre du bliver.

 

Hvem er forløbet til:

Kvinder fra + 40 år, der ønsker at udvikle dig og få et nyt mindset omkring overgangsalderen og få masser af konkrete værktøjer til at støtte dig i at få mest muligt ud af overgangen.

Måske arbejder du også professionelt med kvinder enten som coach eller psykoterapeut og ønsker at få nogle andre vinkler og værktøjer og ikke mindst viden til arbejdet med kvinder.

 Underviseren er grundlægger af Balancekompagniet. Pernille Fournais.  Pernille er examineret yogalærer og har viderebygget med efteruddannelse ved Laila Tórsheim i feminin yoga som certificeret Shakti yogalærer ved Laila Thorsheim, Hormon yoga lærer ved Dinah Rodrigues, Psykoterapeut MPF og cand.merc. Hun er specialiseret i kvinders overgangsfase. Mindfulnessinstruktør og i fortsat træning hos Jens Erik Risom. Pernille arbejder både med virksomheder og private. Læs mere på www.balancekompagniet.dk

 

 

Overgangsalder og terapi

istock 000002368371small 

Overgangsfasen starter allerede fra start 40'erne og fortsætter indtil et år efter blødningens ophør. Jeg har undervist kvinder i overgangsfasen i mange år og fælles for mange er; en følelse af at være alene om overgangen. Frygt for alderdommen. Frygt for at trætheden varer ved. Frygt for, at nu er man i reparationsalderen etc etc. Der er også en tendens til at gamle traumer dukker op i værre grad, og mange kan helt naturligt takle meget mindre stress end tidligere. Der er ofte en tunghed i systemet, mindre energi, modløshed.

I overgangsårene fra der kommer hormonelle ændringer i perimenopause til den egentlige overgangsalder sætter ind, er mange mange kvinder udfordret med stress, angst og depression. Hvis der har været psykiske udfordringer, stress, traumer etc, som ikke er løst, eller bearbejdet, så larmer også det endnu mere i disse år. Det er som om at vi lige skal rense ud og gøre rent, før vi går ind i vores visdomsår - årene efter overgangsalderen.

I overgangsalderen bliver du nemlig ofte mere sårbar, får ofte mere frygt (kontakt til dit mørke) blandt andet på grund af den ”truende” alderdom, syge forældre, tomhed efter børns udflytning, depression, hormoner i ubalance mv. 

I Balancekompagniet får du støtte til at komme i balance og få dit fysiske samt psykiske niveau på plads hvor ved din sjæl får mulighed for at skinne. Og du bliver klar til at glide ind i dine visdomsår. 

Terapien kombineres ofte med yoga og afspænding for nervesystemet, mindfulness og er meget kropsorienteret og sigtet er at støtte dig selv i at hjælpe dig selv. Kontakt mig på 26 66 24 20 eller på This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Læs mere om hormon yoga workshops her.. Læs mere om ti gode råd til kvinder i overgangsårene

 

Jeg var så træt, opgivende og stresset og kunne slet ikke forstå hvorfor. Da jeg kom til Pernille og forstod det var naturligt at jeg var mere træt og at det var vigtigt at jeg passer ekstra godt på mig selv, så var det som om hele mit indre faldt på plads. Nu giver jeg mig tid til mig. Og ved at jeg får det hele igen, når denne overgangsfase er slut, kvinder 51 år.

 

 

Kontakt Information

Balancekompagniet ved Pernille Fournais
Gl. Hovedgade 6C
2970 Hørsholm
+ 45 26 66 24 20
fournaisabalancekompagniet.dk
Konto nummer: Reg.nr. 4820 Konto nr.: 0010245753. Mobile pay 86 135

"This moment is as it is.

Patient. Present.

It´s okay. This too shall pass".